Grupper

GRUPPER 2014 på Verdanditorpet

  • Folkdans: Söndagar kl 18.00 - 20.00. Vårterminen startar 13/1.

Lekstugan Verdandi Landskrona som är folkdanslagets egentliga namn är ett gammalt lag (grundat 1921). Vi dansar gamla lika väl som nyskrivna danser. Du bör kunna gammaldans för att börja här.

Ledare: Brittmarie Lind (0418-13803)

  • Bälgadraget: Söndagar udda veckor 15.30 - 18.00

Består mestadels av dansare som också spelar något instrument. Vår repertoar är väldigt blandad från folklig till modern. Vi spelar mestadels i stämmor, kompar gör en grupp med bas, två gitarrer och trummor.

Ledare: Bosse Lind (0418-13803)

  • Hantverkskvällar: Onsdagar udda veckor kl 19.00 - 21.30.

Hantverksarbete i alla olika former, t.ex. sömnad, servetteknik, windowcolor, brevkort, eller vad fantasin tycker är skoj.

Ledare: Jessica Kronvall (0418-25747)

 

BLI MEDLEM

Välkommen

Välkommen till hemsidan för Verdandi avd 216 Framtidskämpen i Landskrona.

Nyheter

Onsdagen den 1 april kl. 19.00
Ray Persson visar sin fars Roys Verdandibilder. Ett möte som säkert väcker gamla minnen till livs. Men med tanke på dagens datum bjuds det kanske på en och annan överraskning.


Fredagen den 1 maj kl.8.00
Att träffas på Verdanditorpet den Första maj på morgonen och lyssna till musik och tal är en tradition för många Verdandister. Vem som står för åretsanförandet anförande är ännu inte bestämt men musiken framförs av vårt eget Bälgadrag. Mötet börjar kl. 8 och vi serverar kaffe och kakor som avslutning. Verdandi deltar som vanligt i Första Maj demonstrationen i Landskrona.


Onsdagen den 10 juni kl. 19.00
Gardenparty, grillen kommer fram och ett eller annat klot kommer att kastas.


FLER AKTIVITETER I AVDELNINGEN
Om det dyker upp förslag på eller intresse för fler medlemsmöten under våren t.ex. studiebesök har vi möjligheter att ordna detta. Lekstugan och Bälgadraget håller också som bäst på att planera för nya uppvisningar och framträdanden som valborg och midsommar t.ex. Verdandi Skåne håller årsmöte i april och även de har planer på gemensamma aktiviter som vi får återkomma med.