Musik Och Dans

leklogo.jpg

Lekstugan Verdandi, som bildades 1921, är vårt folkdanslag. Här dansar vi både svenska och utländska danser, traditionella och egenkomponerade. Vi tränar på söndagar och uppträder med midsommardans och vid andra evenemang. Som namnet antyder är det mycket lek under träningen så den passar även dem som inte vill uppträda.

Vi har ett eget husband Bälgadraget, delar av det uppträder ofta tillsammans med folkdanslaget.

Träning

På söndagar samlas vi på Verdanditorpet. Bälgadraget börjar med sin träning på eftermiddagen sedan fortsätter det med dansträning på kvällen.

Lekstugan Verdandi är sedan 1980 medlemmar i Svenska Folkdansringen

Vill du vara med eller bara veta mera skicka e-post till lekstugan@verdandilandskrona.org

Välkommen

Välkommen till hemsidan för Verdandi avd 216 Framtidskämpen i Landskrona.

Nyheter

Onsdagen den 1 april kl. 19.00
Ray Persson visar sin fars Roys Verdandibilder. Ett möte som säkert väcker gamla minnen till livs. Men med tanke på dagens datum bjuds det kanske på en och annan överraskning.


Fredagen den 1 maj kl.8.00
Att träffas på Verdanditorpet den Första maj på morgonen och lyssna till musik och tal är en tradition för många Verdandister. Vem som står för åretsanförandet anförande är ännu inte bestämt men musiken framförs av vårt eget Bälgadrag. Mötet börjar kl. 8 och vi serverar kaffe och kakor som avslutning. Verdandi deltar som vanligt i Första Maj demonstrationen i Landskrona.


Onsdagen den 10 juni kl. 19.00
Gardenparty, grillen kommer fram och ett eller annat klot kommer att kastas.


FLER AKTIVITETER I AVDELNINGEN
Om det dyker upp förslag på eller intresse för fler medlemsmöten under våren t.ex. studiebesök har vi möjligheter att ordna detta. Lekstugan och Bälgadraget håller också som bäst på att planera för nya uppvisningar och framträdanden som valborg och midsommar t.ex. Verdandi Skåne håller årsmöte i april och även de har planer på gemensamma aktiviter som vi får återkomma med.